مفاهیم رنگ شناسی و قواعد انتخاب رنگ

weblog-image

مفاهیم رنگ شناسی و قواعد انتخاب رنگ

مفاهیم رنگ شناسی و قواعد انتخاب رنگ

مفهوم رنگ

دنیای پیرامون ما از دو عنصر فرم (شکل) و رنگ تشکیل شده است . تاثیر رنگ در زندگی انسان به قدری است که حتی تصور زندگی بدون رنگ امکان ندارد. رنگ پدیده و موهبت شگفت انگیز و شکوهمند هستی است و به زندگی انسان احساس و اشتیاق می بخشد . رنگ به فرم، کمال می بخشد و به آن جان می دهد و از مهمترین ابعاد هنر است، انتخاب بجا و درست رنگ در کار باعث افزایش تاثیرگذاری طرح شما می شود .

عقیده من اینه که رنگ فقط یک واژه نیست !

اینو در کلاس هایی که تدریس میکنم به کرات متذکر میشم . رنگ پر از مفهوم و احساس ، پر از حرف و کلام و پر از عشق و لذت پس باید به بهترین نحو ممکن از اون استفاده کنیم . رنگ ها در طیف های مختلف به شکل های مختلف و در ترکیب های متفاوت ساخته میشن و به این دلیل به کار برده میشن که مفهومی رو به ما برسونن ، احساسی رو منتقل کنن ، حرفی یا کلامی رو در قالب رنگ به ما بفهمونن و یا حس عاشقانه ما رو تحریک کنن و در نهایت برای ما لذتی رو فراهم کنن که میتونه بسیار خوشایند باشه .

طبقه مطالعاتی که من انجام دادم متوجه شدم و شاید براتون عجیب باشه ولی ظاهرا نور همان رنگ هست و رنگ هم همان نور !

رنگ‌های اصلی عبارت از قرمز، آبی، زرد و رنگ‌های نور اصلی عبارت است از قرمز، آبی، سبز .
تفاوت بین رنگ و نور رنگی در سبز و زرد هست . این یه معقوله ی پیچیده ایه ولی اگر بخوان به صورت ساده براتون بیانش کنم باید مثالی بزنم . نور خورشید وقتی از قطرات باران عبور میکنه یعنی در حقیقت از یک منشور چند وجهی عبور کرده و در نهایت رنگ هایی رو به وجود میاره که ما بهش میگیم رنگین کمان ! برای اینکه بهتر متوجه بشین این مثال رو از ویکی پدیادر اختیارتون قرار میدم :

حدود دویست سال پیش، نیوتن پدیده رنگین کمان را در اتاق خانه اش ایجاد کرده است. برای این منظور، او خود را دراتاق کاملاً تاریکی قرار داده که تنها ازیک روزن بسیار کوچک نور به داخل آن عبور می‌کرده است، آنگاه با قرار دادن یک منشور سه گوش در در برابر این نور، موفق شده است نور سفید را به رنگ‌های طیف تجزیه کند .

خب فکر میکنم تا اینجا با مفهوم رنگ آشنا شدید . پس بهتره بریم سراغ مسائل حرفه ای تر !

 

کانال رنگی RGB

کانال RGB یکی از این کانال ها است که در وب و موارد دیگه ازش استفاده میکنیم .
کانال  RGB از رنگ های Red قرمز ، Green سبز ، Blue آبی تشکیل شده و کلیه تصاویری که Mode رنگی اونها RGB هست از ترکیب این چند رنگ به وجود اومدن .
به عبارت دیگه این سه رنگ ، اصلی هستند که سایر رنگ ها در این کانال رنگی با ادغام این سه رنگ با درصد های کم و زیاد به وجود میان .

 

کانال رنگی CMYK

کانال رنگی CMYK یکی از کانال هایی هست که در گرافیکی پرینتی و چاپی از اون استفاده میشه .
کانال رنگی CMYK از رنگ های Cyan فیروزه ای ، Magenta سرخابی ، Yellow زرد و Black مشکی یا سیاه تشکیل شده و کلیه تصاویری که با Mode رنگی CMYK هست از ترکیب این چند رنگ به وجود اومدن . به شکل ساده تر بخوام براتون توضیح بدم ، این چهار رنگ ، رنگ های اصلی هستند که سایر رنگ ها در این کانال رنگی با ادغام این چهار رنگ با درصد های کم و زیاد به وجود میان .

قواعد انتخاب رنگ

به عقیده من هر طرحی که خلق میشه هدفش انتقال مفهومی هست به مخاطب و رنگ میتونه زبان ناشنوای طراح گرافیک ، در اثری که خلق میکنه باشه .
رنگ های انتخابی شما ، اینقدر ماثر و مهم هست که به جرات میتونم بگم ، ۵۰% نتیجه بازتاب مخاطب شما رو به تنهایی به دوش میکشه . همیشه در یک طرح موارد زیادی وجود داره که میتونیم حرفه ای بودن یا نبودن طراح باهاش بسنجیم چون تکنیک انتخاب رنگ یکی از تخصص های اصلی یک طراح موفق هست که در گوشه گوشه طرح خودش می بایست این مورد رو رعایت کنه و هیچ موقع از اون غافل نشه چون در نتیجه نهایی کار بسیار تاثیر گذار هست .

من یه جدولی براتون آماده کردم که شما رو با اثرات مثبت و منفی برخی رنگ ها آشنا میکنه . سعی کردم به صورت کوتاه به این موارد اشاره کنم هر چند که بسیار مهم هستند .

1403/02/06

27 مشاهده
ارسال نظر


نظرات مشتریان